Summa sidvisningar

onsdag 28 juni 2017

Botaniska vandringen den 27 juni 2017 - rapport!

Lärorik och intressant botanisk vandring
Årets första botaniska vandring med tema Lövträd och buskar startade med 25 deltagare i Folkets Park under ledning av Bo Hansson uppbackad av sin dotter Johanna. Bo inledde sin vandring med ett påstående om att alla lövträd har normalt fått sina gröna blad senast 15 maj. Det uppfylldes inte i år. Ek, asp och ask var sena. Under den 2 timmar långa vandringen från Folkets Park via Kyrkogårdsviken och längs Blå stigen över Pärlane och Kattesand och vidare till Paradiset och tillbaka till startpunkten presenterade Bo kännetecken för de många olika lövträd och buskar vi passerade. Bland annat såg vi ek, björk, lind, olvon hagtorn, apel, rönn, klibbal, fläder, ask, oxbär, liguster, brakved, oxel, ask, kastanj, syrén, lärkträd och några till.
Under vandring kunde Bo inte passera några blommor utan att också berätta om dessa. Den köttätande blomman sileshår var en sådan.
Som avslutning på vandringen fick vi försöka identifiera de gula blommor vi plockat under vandringen på uppdrag av Bo. Totalt fann vi 15 blommor som gul fetknopp, johannesört, skogssallat, kärringtand, blodrot, femfingerört, jordklöver, smörblomma, gulmåra, gulvial, fettistel, kaprifol o.s.v. 
Deltagarna ställde många frågor och hade kommentarer till Bos presentationer. Hans kunnande  var imponerande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar